Grannar.se är inte längre aktiv utan återskapad av About Time, m.h.a. data från Wayback Machine, av nostalgiska skäl.

Användare - Logga in

Här finns senaste pressmeddelandena, bilder och logo.

Pressmeddelanden
2007-06-27

Rusningen till hushållsnära tjänster har redan börjat


- Barnfamiljer mest intresserade


Från den första juli är det möjligt att få skatteavdrag för hushållsnära tjänster men redan nu köps det rekordmycket tjänster. På Grannar.se, Sveriges största marknadsplats för hemnära tjänster, har man sett en dubblering av köp och sälj av hushållsnära tjänster senaste halvåret jämfört med halvåret innan.

Tjänsten Grannar.se har de senaste sex månaderna förmedlat 22 562 jobb, halvåret innan var det 10 678. Största andelen av dessa är nu berättigade till skatteavdrag, andra populära tjänster är t ex hantverkare, hundpassning och catering.

- Intresset är enormt. Det har varit en positiv trend en längre tid, men det mediala intresset kring hemnära tjänster har gjort att fler har fått upp ögonen för möjligheten generellt att köpa tjänster. Nu gör man till och med avvägningen att köpa avlastning, tex i form av städhjälp eller barnvakt, istället för en ny TV. Visst inväntar många skatteavdraget men det uppdämda behovet har visat sig tydligt redan innan reformen börjar gälla nästa vecka och vi ser en rusning redan nu, säger Göran Gustafsson, VD på Grannar.se.

Barnfamiljer mest intresserade av hushållsnära tjänster

Enligt en enkät som Grannar.se utförde under våren 2007 är det barnfamiljer som är mest intresserade av skatteavdraget.
85% av personerna i förhållanden med barn är mycket positiva eller positiva till skatteavdraget. Hela sju av tio av personerna i förhållanden med barn och närmare hälften av de ensamstående med barn tror också att de kommer att öka sin spendering på hushållsnära tjänster nu när skatteavdraget införs. Mer än hälften av personerna i undersökningen tycker att en av de mest positiva anledningarna med skatteavdraget är att få mer tid över.

- Barnfamiljer är en utsatt grupp i dagens samhälle när ofta bägge föräldrarna arbetar och samtidigt ska hantera det mesta i vardagen själva. Det finns ett stort behov av att hitta lösningar som ger mer tid över till varandra och skatteavdraget för hushållstjänster är definitivt ett steg på vägen. Barnfamiljernas positiva inställning är mycket entydig, vår enkät visar att barnfamiljer generellt är mycket positiva oavsett personens kön eller inkomst, säger Göran Gustafsson

Topp 10 - populäraste tjänsterna idag

På Grannar.se har 'skatteavdragstjänsterna' länge haft den största omsättningen och av de fyra populäraste tjänsterna är det endast hundvakt & djurskötsel som inte omfattas av skatteavdraget.

1. Barnvakt, 25%
2. Hundvakt & djurskötsel, 14%
3. Städhjälp, fönsterputsning &  tvätt, 14%
4. Trädgård & snöskottning, 7%

5. Hantverkare, 7%
6. Data & internet, 5%
7. Matlagning & catering, 5%
8. Flytthjälp, 4%
9. Ärenden, 4%
10. Heminredning & handarbete, 4%

Ovan topplista är baserat på annonsering jan-juni, 2007.

 
Webbsajten Grannar.se drivs av About Time AB. Grundarna Göran Gustafsson och Johan Bäckman startade företaget när de som heltidsarbetande familjefäder inte hann med en hektisk vardagssituation bestående av arbets-, hushålls- och fritidsaktiviteter. Via en enkel och säker webbplats skapas kontakter mellan privatpersoner, föreningar och små företag som behöver hjälp, eller har tid och expertis att hjälpa till, med vardagsbestyrens små och stora tjänster.
  
Grannar.se gör det enkelt att köpa eller sälja hushållsnära tjänster i sitt närområde. Webbplatsens ambition är också att uppmuntra till eget företagande och motverka svart arbetskraft. Detta görs genom att göra det enkelt för personer att exponera sina talanger och samtidigt erbjuda korrekt och saklig information om hur man tex startar nya företag och vilka skatteregler som gäller vid köp, sälj och byte av tjänster.

Copyright © 2006 - Grannar.se - All rights reserved.
Grannar.se är ett registrerat varumärke. Konceptet är patentsökt.
Webbplatsen drivs av About Time AB. Producerad av Mainloop AB
och The Agents.